Precis tillbaka från semester och du vill desperat försöka bibehålla din solbränna? Eller ska du gå på semester och vill veta hur du kan få en solbränna som håller länge? Om du vill behålla din solbränna i höst så får du här några tips som hjälper dig att bibehålla din solbränna så länge som möjligt.

SKRUBBA

Du får solbränna när solen stimulerar produktionen av ett pigment som kallas melanin i huden, vilket ger färg till det översta lagret av huden.
Detta skikt faller ungefär varannan vecka, så se till att du att alla dina hudceller är alldeles i början av sin cykel, ta en kraftfull bodyscrub innan du går på semester.

TILLSKOTT

En mängd olika tabletter på marknaden hävdar att de kan hjälpa till att förbereda huden för en solbränna och behålla den.
Leta efter piller som innehåller betakaroten och lykopen (som finns i morötter och tomater), som båda har visat sig förlänga produktionen av melanin och behålla din solbränna.

DRICK VATTEN

Drikk vann for å beholde brunfargen

Drikk vann for å beholde brunfargen

Öka ditt vattenintag. Särskilt i solen när du förlorar mer vatten genom att svettas.
När huden torkar ut så flagnar den och din solbränna faller av. För att säkerställa att celler är hydrerade, måste du mata dem från insidan såväl som från utsidan.

HÅLLA HUDEN MJUK

Huden måste återfuktas inifrån så väl som utifrån. ”När du är i solen, eller under veckorna efter en semester, är det rekommenderat att smörja in kroppen 2 gånger dagligen med hudcreme.”

UNDVIK VAXNING

Håll dig borta från behandlingar som tar bort det översta lagret av huden, peeling och krämer som innehåller fruktsyror, glykolsyra och salicylsyra kan i likhet med vaxning och hårborttagningskrämer, ta bort det översta lagret av huden och därmed solbrännan.

För att undvika detta, raka lätt och hoppa över vaxningen i några veckor och koncentrera dig i stället på fuktgivande behandlingar.

ÄT KALKON

Enligt hudläkare Dr Howard Murad, kan vissa livsmedel bidrar till att förlänga en solbränna.
”Det primära råvaran melanocyter (pigmentproducerande celler) behöver för att skapa melanin är en ingrediens som kallas tyrosin, förklarar han.

”Kalkon, äggvita, keso, lax, soja, mandel och avokado anses alla vara rik på tyrosin, så ät dem för att öka melaninproduktionen och därmed din solbränna.

Läs också 8 Livsmedel som kommer att göra ditt hår växa!

SKIPPA DUSCHCREME

”Ta varje tillfälle att återfukta huden, ett av de enklaste sätten att göra detta är genom att använda en duscholja i stället för en tvål. Oljan rengör och återfuktar samtidigt.

FEJKA BRÄNNAN

När du har en solbränna kan du bibehålla looken av den genom en produkt som innehåller en antydan av falska tan.

Det finns flera olika sorter av ”brun utan sol”, till exempel St Tropez Tan Booster. Den innehåller inte bara ingrediens DHA, men också lugnande aloe och naturliga oljor som hjälper till att vårda solbränd hud.

MARKERA MED SHIMMER

Ge eventuell kvarvarande tan en glöd med hjälp av en lotion eller olja som innehåller en liten skimmer.
Använd det sparsamt i ansiktet – kanske som en highlighter. Smörj gärna in hela kroppen med en återfuktande shimmerkräm för en fin shimmereffekt.

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.