1. Lax: Denna fisk är full av bland annat vitamin D och protein och innehåller också omega-3-fettsyror som främjar hårväxt genom att hålla hårbotten frisk.

2. Gul pakrika: Gul paprika har nästan fem och en halv gånger mer C-vitamin än apelsiner (341 milligram, jämfört med 63). Det är en bra nyheter för din look eftersom C-vitamin är en antioxidant som stärker hår och hårsäckar och förhindrar slitage.

3. Ostron: Zinkbrist är känt för att orsaka håravfall och dålig hårbotten. Och ostron är fyllda med zink – bara tre uns innehåller 493 procent av ditt dagliga rekommenderade intag.

4. Ägg: Ägg är en utmärkt källa till omega-3 fettsyror, och de innehåller även biotin (så som många kosttillskott som får håret att växa). Men, bara så du vet så är det inte äggvitan som kommer att göra ditt hår lång och vacker, det är äggulan. Om du äter för många äggvitor kan det faktiskt blockera upptaget av biotin i kroppen och orsaka en utarmning av detta mikro näringsämne.

foodyhair

 

5. Solrosfrön: Endast ett fåtal små frön kan förse dig med ett överflöd av vitamin E, vilket kommer att öka blodflödet till hårbotten och främja snabbare hårväxt.

6. Sötpotatis: De är fullpackade med betakaroten, föregångaren till vitamin A, som inte bara främjar en frisk hårbotten men också främjar hårväxt. Men, att välja livsmedel med mycket betakaroten kan ge andra effekter. För höga doser – exempelvis över 2500 mg – vitamin A från retinol, kan vara giftigt.

7. Avokado: På grund av dess höga koncentration av essentiella fettsyror som finns naturligt i hudcellerna (som hjälper till att hålla huden mjuk och smidig), är avokado en gammal skönhetshemlighet. Vid applicering på håret och hårbotten, har den förmågan att stimulera ett bättre kollagen och elastin. Blanda lite avokado med gräddfil (som innehåller mjölksyra att hjälpa till att rensa och ta bort döda hudceller och skräp i hårbotten) och låt blandningen verka i håret i ca tio minuter innan du tvättar bort det.

8. Mandel: Dessa gör att håret växer snabbare och blir tjockare på grund av dess höga biotin innehåll. En kopp innehåller nästan en tredjedel av ditt dagliga behov. Du bör kunna se resultat inom en månad eller två efter det att du har lagt till dem i din kost.

Källa: stylecaster.com

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.