Whey proteinpulver är inte bara för shaken! Här är några andra och läckra sätt att äta whey på!

PANNKAKOR

Ingredienser:
100 gr havregryn
5 äggvitor
20 gr vassla
100 gr banan (tillval)
1 tsk bakpulver
För extra smak tillägg: 1-2 teskedar kalorisweeteneren, 1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel,
(0,5 till 1 ml vatten, beror på hur tjock du vill ha dina pannkakor)

Tillagning:
Låt smeten svälla under 10-20 minuter innan bakning. Räcker till antingen en eller två mega pannkakor som du skär upp i pizzabitar eller till flera mindre. Steka på medelvärme.
Pimpa upp dina pannkakor genom att göra sylt från färska eller frysta hallon. Man kan också ta bort 10 gr whey från smeten för att göra choklad toppning. Pannkakorna passar bra på en diet. Gör dem natten innan om du har bråttom på morgonen.

CHOKLAD TOPPNING

Ingredienser:
10-20 gr Choklad whey
Små mängder vatten
Tillagning:
Ta chokladewhey i en liten skål och gör en choklad toppning för pannkakor eller riskakor genom att tillsätta små mängder vatten, lite i taget, med en tesked och rör varje gång tills du har en klibbig smet. Smöra på smeten på pannkakor.

OVERNIGHT OATS

Ingredienser:
25-50 gr whey
50-100 gr havregryn
ca 4-5 dl water
Tillagning:
Blanda havregryn med whey och tillsätt vatten, rör om väl. Det bör vara en hel del vatten, så mycket vatten som om det vore mjölken i en skål flingor. Lägg till lite kalorifri sötningsmedel och kanel och plats den i kylskåp innan du går till sängs. Det smakar lite som en pudding eller kall dessert. Mycket trevligt på varma sommarmorgnar. Jordgubbs Whey är ett bra val för detta./column]

COOL  BERRY SMOOTHIE

Ingredienser:
20-50 gr vanilj whey
400 gr bär (ditt val)
1 handfull krossad is
1 dl kolsyrat vatten

Tillagning:
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa! Här är möjligheterna oändliga. Lägg till din egen prägel på den genom att ändra ingredienserna. Goda exempel; banan, kokos, nötter, äpplen, sockerfri glass med lågt kaloriinnehåll, kaffe … you name it! Perfekt efter träning och under varma sommardagar!

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.