Sommaren och semestern är över, har du följt ditt träningsprogram?
Inte det? Bekymra dig inte, vi har alla varit med om samma sak. Här är 9 anledningar till att du slutar att träna och knep hur du kommer igång igen!

1. Du är osäker på vad du ska göra

Fitness och hälsoindustrin är fylld till randen av olika typer av träningstips, det är en djungel av information att ta sig igenom och du vill ju bara ”komma i form”. Ska jag gå, springa, ta yogaklasser, lyfta vikter, börja med HIIT? osv osv. Eller kanske vill du styrketräna med vikter men vet inte riktigt vad du ska göra när du väl har vågat dig in i gymmets frivikts-avdelning.

Försök att fundera ut vad du gillar att göra, eller ta en konsultation av en personlig tränare som kan hjälpa dig att komma igång med en plan som leder mot de resultatmål du önskar dig.

via GIPHY

2. Du tar inte ansvar över din träning

Vad händer de dagar då du känner dig trött och sliten? Vad sker under de riktigt hektiska dagarna? Om du inte har någon som håller dig ansvarig för att träna dessa dagar är det lätt hänt att olika sorters ursäkter leder till att du inte tar dig iväg och tränar alls.

Men, om du har någon som håller dig ansvarig för att träna för dina mål och planer, även på de dagar när du är trött och sliten, så kommer detta leda till att du kan fokusera och hålla dig till dina uppsatta mål.

Så, gör ett avtal med en träningspartner eller skaffa dig en coach eller personlig tränare som följer dig ända fram tills dess du har nått dina mål.

3. Du har inte planerat din träning

Om du inte har planlagt på förhand när och vad du ska träna är det stor sannolikhet att det inte blir gjort. Det är inte så många som har så gott om tid varje dag att det blir en massa dötid över för träning. Träningen måste noggrant planeras in i ditt vardagsschema.

Bestäm dig för vilka dagar och tider du ska träna varje vecka. Precis på samma sätt som du planerar in ett möte eller en träff med kompisen din bör träningen planläggas vecka för vecka.

4. Du har slutat att prioritera din träning

Du har en miljon saker att göra på din ”to-do” lista. Träningen hamnar alltid sist på den listan och allt annat prioriteras före. Du måste helt enkelt se till att omprioritera i fall att du vill nå resultat med din träning. Tänk på det som att gå till jobbet, det måste bara göras. När du väl ha tagit dig till gymmet kommer du vara glad över att du är där.

5. Du får inte de resultat som du vill ha

Om du har tränat väldig hårt och ändå inte ser några resultat så är det lätt att ge upp. Du har satsat allt men får inget tillbaka. Men det kan hända att du inte ser dina faktiska resultat. Har du inte gått ner i vikt så kanske du har ökat på din muskelmassa. Kanske har du bara blivit blind för dina faktiska resultat eftersom du ser dig själv i spegeln varje dag. Ta formbilder av dig själv och spara dem för framtiden. På så vis kommer du lättare att kunna se dina faktiska resultat. Eller ta hjälp av en personlig tränare som hjälper dig att hålla uppe din motivation och dokumenterar din framgång med hjälp av regelbundna fett% mätningar eller cm mått.

via GIPHY

6. Du är en expert på ursäkter

”Jag har inte tid.” ”Jag har inte energi.” ”Jag gillar inte att träna.” Oavsett vad du skyller på så får du inte låta ursäkterna vinna över dig. Inga ursäkter ska få komma före dina mål och drömmar.

För att få den kroppen du vill ha så måste du sluta med ursäkter!

via GIPHY

7. Du jämför dig med andra

Når vi sammenligner oss med andre, begynner vi å tvile på oss selv.

Kanskje du ser noen andre ha raskere og bedre fremgang. Dette kan være nedslående. Men, hvis du fortsetter å sammenligne deg med andre, er det større sannsynlighet for at du gir opp.

Husk at hver person er unik og det inkluderer deres reise til målet også. Ikke alle sammenligne ditt kapittel 1 med noen andres kapittel 20.

8. Du är inte konsekvent nog

Många tror att ett par tre bra träningsveckor kommer ge resultat. Ledsen men det kommer det inte att göra! Att nå dina mål kräver konsistens. Om du kan förpliktiga dig till att träna minst 3-4 gånger per vecka så kommer du med tiden att se resultat.

9. Och den främsta orsaken till att du har slutat träna är att … du inte gör träningen till något roligt!

Om du gruvar dig för att träna varje dag så kommer du tillslut att ge upp. Att hitta en träningsform som du tycker är rolig och som du kan njuta av är avgörande för att du ska bibehålla dina träningsrutiner under en längre period. Hatar du att springa? Då ska du inte springa! Hatar du att dansa? Dansa inte då! Hatar du att gå till gymmet? Träna inte på ett gym då! Hitta en träningsform som du gillar!

Kanske bor du i närheten av en strand och älskar ljudet av hav. Då kan du bestämma dig för att gå på en långpromenad längst efter stranden varje morgon. Det finn så många olika alternativ till träning. Hitta din träningsform och njut!

via GIPHY

Har du problemer med att hålla dig till din diet? Läs då denna artikeln: Slik unngår du å jukse på diett!

Källa: http://fitbottomedgirls.com

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.