Sommaren 2015 är sommaren du har haft dina ögon riktade mot ända sedan sommaren 2014 försvann för ett år sedan, och den är redan på god väg. Du ser dig själv i spegel, klämmer lite på muffintoppen som bekvämt pyser fram över linningen. Har du redan nu ställt in dig på att målet om att nå den önskade sommarkropp är lika med ”mission misslyckad”?

Let`s brake it down.

Det är inte så att när sommaren är här, så är chansen över. Sommarmånaderna är tre hela månader, och lika säkert som att vi kan ha sommar redan i maj – så  kan vi ha en bra sommar även i september. Med det sagt så kan vi ha en sommarperiod på nästan 5 månader. Så om du vid midsommar står framför spegeln och tycker att du lika gärna kan vänta tills nästa år, så är det ett bevis på antingen lathet eller brist på kunskap.

Är du lat?

Är det lathet det handlar om, då kan du lika gärna skita i denna sommaren, nästa sommar och nästa efter det. Saker händer inte av sig själv! Men om du har lite vilja och är beredd att lägga ner lite arbete, så kan du fortfarande se smokin` hot ut på stranden innan sommaren är slut, eller åtminstone vara redo för en ännu hetare resa utomlands under höstlovet! Vi har ju inte det bästa strandvädret detta år ändå, har vi?

Ok, kanske inte ett sixpack på plats på magen innan juli är över. Men håller du fokus kommer magrutorna att vara mer framträdande än om du lägger hela projektet på hyllan. Kan du klara fyra veckor fram till mitten av augusti, kommer både känsla och utseende att bli ännu bättre i september. Kanske sitter byxorna som var trånga i juni lite mer bekväm? Det ger motivation att öka ytterligare.

På fem veckor kan det faktiskt hända mirakel

Augusti kommer och du har nästan fem veckor av denna fantastiska månad. På fem veckor kan det faktiskt hända ett mirakel om du verkligen går in för det. Inledde du med en ok diet i maj / juni och skärpte till den ytterligare i juli, har du haft ca 8-10 veckor fram tills nu. Har du gjort saker på rätt sätt under 8 veckor så bör en hel del fett har börjat lossna nu, och under den kommande tiden kommer du att kunna se förändringar vecka för vecka. Efter 5 veckor är det helt realistiskt att kunna se några härliga rutor på magen. För varje vecka som går kommer du att se förändringar, vilket gör det relativt lätt att hålla motivationen hög.

När augusti kommer så vet du att du har drygt fyra veckor att arbeta på. Tänk så häftigt – din form kommer nu blir bättre och bättre vecka för vecka med ett hängivet arbete. Hade du varit i form redan i början av juni så finns det en stor risk för att den formen hade varit borta nu. Du hade kanske tagit den formen för givet och ätit lite för mycket glass tillsammans med några grillkvällar med god mat öl? Nu kan du i stället njuta av ditt beslut att komma i form för resterande tid som finns kvar av sommaren, snarare än innan sommaren ens hann börja. Det handlar om att hitta något positivt i alla situationer. Har du fokus på vad som är bra, känns allt bättre.

I slutet av augusti har du varit igång med ditt upplägg att det går lite av sig själv. Rutinerna sitter och du vet att så länge du håller dig till din plan, kommer saker och ting att utvecklas i rätt riktning. I september kommer du troligen att vara i bättre form än någonsin. Du har gjort det. Det är fortfarande varmt i luften och du kan med gott samvete tagga strandbilder med # SK2015.

Det viktigaste

Det är viktigt att komma ihåg att du inte har offrat mer än någon annan för att gå på en diet under sommaren. Du offrade troligen mindre. Är du i form innan sommaren börjar, krävs det lika mycket arbete för att hålla i formen under sommarmånaderna. Det är inte så att du kan gå på en diet hela vintern och förvänta dig en smashing kropp under hela sommaren, om du inte fortsätta att vara så disciplinerade.

Men glöm inte att den viktigaste faktorn för en sommar kropp är att faktiskt att ha en kropp. Det är bara du själv som definierar hur en bra form ska se ut för just dig. Sommar ska avnjutas oavsett!

Osäker på hur man hittar formen eller vad du behöver göra?

Vänligen kontakta med coach Mari Haukland på marihaukland@gmail.com

Mari Haukland har hjälpt otaliga athleter att få en riktigt bra form, inklusive Annie Klingberg, Nordisk Mester i Womens Physique.

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.