Namn: Angelica Enberg
Ålder: 22
Sport Gren / klass: Body fitness, soon Women’s physique
Meritter: 3a Norway Open, 5a Svenska Mästerskapen
Sponsorer: Tyngre, Nocco
Instagram: angelicaenberg
Facebook-sida: Angelica Enberg
 
Angelica_Enberg_littlemissflex

Photo: Frode Farbu

 
När började du med fitness och vad var det som gjorde att du först hittade intresset för sporten?
Jag har tidigare spelat fotboll och handboll, men la ner med lagsporten tidigt 2012 pga att jag inte hade tiden för det. Efter det köpte jag gymkort, men hade ingen aning om hur jag skulle träna där. I slutet på 2012 fattade jag att lyfta vikter var the thaaaang! Jag började bygga muskler och skitsnacket på stan var i gång. Det var väldigt provocerande för många insåg jag… Och jag älskar att provocera!

 

Har du gjort någon annan sport förut?
Många olika sporter sedan barnsben, men främst fotboll och handboll. Har även åkt mycket snowboard. 

Du började med athletic fitness, sen Body Fitness hösten 2014, rykten säger att nästa är womens physique. Vad är din plan för de kommande tävlingarna och syfte till att komma dit?

Angelica_Enberg_littlemissflex_norwayopen


Ryktena stämmer.. För en gångs skull! 😉 Jag är väldigt taggad på en ny tävlingssatsning, dock vill jag bygga på mig lite till innan jag känner mig redo. Målet är ju alltid siktat mot toppen, och jag vet att jag kommer bli besviken på mig själv om jag inte når dit. Men inom ett år är den preliminära planen! WP har varit mitt mål länge, så bodyfitness har egentligen känts som ett delmål för mig.

Du ska flytta till LA och bli fast inredning på Golds Gym, vad är det med denna Mecka för bodybuilding som är så tilltalande för dig och andra som andas och lever för fitness?
Motivationboosten jag fick på Gold’s under min semester förra sommaren var helt enorm. Lokalen, stämningen, människorna, all utrustning, ordentligt med fria vikter och alla maskiner man kan tänka sig. Gold’s är allt i från lagom, vilket i och för sig är typiskt för hela USA och det gillar jag skarpt. Fuck lagom!
Vad gillar du bäst om denna sport?
Att det är en individuell sport. Jag säger inte att jag är dålig på att samarbeta eftersom jag har spelat i lagsporter i över 10 år… Men det är en speciell känsla med att bygga upp något eget som bara jag själv kan skapa. Hur långt jag vill nå är endast upp till mig själv och det är bara jag som kan göra det jobbet. Jag behöver inte ha någon ”medspelare” som måste sikta mot samma mål för att JAG ska kunna lyckas. It’s only me! Sedan måste jag självklart ha verktygen, men det hjälper coach Joakim mig med.
Angelica_Enberg_littlemissflex_flex
Vad gillar du minst i den här sporten?
Dryga as som man springer på lite här och där, men det är sånt man får räkna med. Ibland kan negativitet bli en motivation för mig. Som sagt, jag gillar att provocera och argumentera. :p 

Sen också att det är en bedömningssport. Ibland kan jag tycka att det finns en viss missbedömning i många fall och det är tråkigt, men man får gilla läget!

Vem är din största förebild?
Dana Linn Bailey och Dani Reardon.

 

dana_linn_bailey_and_Danielle_reardon
 
Vad är du mest nöjd med hos dig själv och vad får du de flesta komplimangerna för?
Antar att du syftar på fysiken och i så fall är det nog midjan när jag dietar, haha! Får mycket komplimanger för mina ben och grabbarna tjatar ofta om att få köra ett benpass med mig (de vill veta hemligheten bakom ett par köttiga ben). Annars tycker jag att jag har en snygg fysik och bra symmetri, så helhetsbilden av mig själv är jag mest nöjd med, om man får vara så kaxig. 😉
 
Vilken är din favorit «cheatmeal”?
Swedish tacos.. Haha!
Vilken är din favorit dietmat?
Frukosten att alltid godast med havregrynen och chokladproteinet, man låtsas att det är någon chokladkaka man äter.
Vad är din ultimata motivation låt?
Lyssnar antingen på house/trance eller hiphop. Just nu är det Crave You – Jolen. 
 
Vilken är din favorit övning och varför?
Utfallsgång. Den övningen är utmanande och tar bra på baksida ben. Se till att lasta på vikterna bara! 
 
Du har 30K anhängare på instagram, vilka bilder du får mest respons på från fansen och vilken typ av svar?
Jag brukar få mycket positiv feedback för mina långa texter jag skriver till bilderna, många kan referera och känna igen sig själva i mina tankar jag ibland delar. Sen får jag alltid mer likes och kommentarer när jag lägger upp onseasonbilder. Dock har jag många trogna följare som alltid följer mig oavsett om jag är on- eller offseason och det betyder för mig mest!
Angelica_Enberg_littlemissflex_facepull 
Har du någonsin upplevt något obehagligt i samband med anhängare eller fans? Och vad var det?
Inget mer än skumma och sexistiska kommentarer, men de personerna blockar jag direkt. Det händer också att folk skriver till mig och spammar lite på tex. Facebook, men då svarar jag bara inte, och då brukar de sluta. 
 
Om du valdes en kändishunk att gå på dejt med, någon, vem skulle det vara och vart skulle din dejt vara någonstans?
Är ju inte singel, men kan väl gå på dejt med Steve Cook! 😉 ett träningspass på Gold’s är väl den ultimata dejten!
Har du någonsin gjort något som du tycker är pinsamt i samband med den här sporten? Och vad var det?
Kan inte säga att jag är typen som tror jag vet och kan allt, MEN jag har uttalat mig i saker om kost och träning som jag senare insett har varit felaktigt. Och det är lite pinsamt när man gör sånt! Är fortfarande ung, oerfaren och mycket att lära.

Om du kunde ge dig själv ett råd innan du började med fitness, vad skulle det vara?
Inte ha för bråttom! Allt detta tar sin tid, och trots att jag VILL så mycket, så måste jag ha lite is i magen.

 

image11

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.