Namn: Ingrid Avelsgaard
Ålder: 21 år
Sports Gren/Klass: Body Fitness
Utmärkelser: 3: e plats Sandefjord Open 2014 och 5: e plats i Oslo GP 2014 (både i bikinifitness),
1: a plats Sandefjord Open 2015 3rd Oslo GP 2015 och 6: e plats EM Santa Susanna Body Fitness Junior 2015 (alla tre i Body Fitness) .
Sponsors: Six Deuce Norge, Gymgrossisten, Klinikk for alle, Stjørdal Negldesign
Instagram:@ingridha
Facebook Sida: https://www.facebook.com/ingridavelsgaardbodyfitness
Blog: http://ingridavelsgaard.blogg.no/

Du debuterade med Bikini fitness våren 2014 och har sedan haft ett stort framsteg därefter till årets tävlingssäsong i Body Fitness. Vad var det som gjorde att du började med den här sporten? Och att du bestämde dig för att göra övergången från bikini?

ingridavelsgard_littlemissflex_400x600

Ingrid Avelsgaard Oslo Grand Prix 2015: Foto: Klasbu

– Tack för det, så trevligt att höra! Jag har länge varit fascinerad av musklerna, och tycker att det är fantastiskt hur man kan forma sina kroppar som man önsker med hjälp av ordentlig motion och kost. Jag var med min pojkvän – som har tävlat i Classic Bodybuilding tidigare –  och tittade på alla tävlingarna som publik flera gånger innan jag bestämde mig för att själv prova. När jag redan spenderar så mycket tid på träning är det kul att sätta ett mer specifikt mål med ett datum att arbeta mot! Anledningen till att jag tog steget upp från bikini var helt enkelt därför att om jag fortfarande varit kvar i bikini hade jag bara fått träna rumpan … lår, rygg, axlar och armar var som ”alltför stora” för bikini. Och jag är inte den typen som bara vill träna rumpa fem dagar i veckan… Jag tränar för prestation och för en symmetrisk och funktionell kropp, och då ska hela kroppen tränas. Dessutom kände jag mig mer ”hemma” i Body Fitness, kunde vändningarna bättre, och jag kände mig mer elegant och feminin. Det kändes åtminstone helt rätt när jag debuterade i Body Fitness i år!

Har du utövat någon annan sport förut?
– Jag har utövat sporter som skidåkning, löpning, skytte och dans.

Vad gillar du bäst med denna sport?
– Det är den sociala! Herregud, jag kunde aldrig ha gjort detta utan alla de vänner jag har lärt känna genom täningen och idrotten. Så många fantastiska människor och alla är så välkomnande och hjälpsam. Ingen fråga är dum och du kan alltid känna dig välkommen oavsett vilken stad du kommer till i landet, eftersom alla erbjuder dig att vara med och träna här och där på de ställen du har lärt känna vänner genom idrott. Jag tycker det är fantastiskt!

Vad gillar du minst i den här sporten?
 Det måste vara anklagelser och misstankar om dopning etc. Man kan inte undgå frågor om detnär du har lite mer muskler än den genomsnittliga befolkningenDet är bara synd att dom som sprider rykten inte vet att det faktiskt är möjligt att bygga en bra body fitness fysik utan att använda olagliga metoderDe vet inte hur många timmar jag lagt på träningmängden mat jag äter och hur mycket cardio jag genomförDom förstår inte att det faktiskt är möjligt att göra saker på ett korrekt sätt.

Vad är du mest nöjd med hos dig själv och för vad  får du de flesta komplimangerna?
– Hm, nu blev jag lite osäker! Hade velat säga axlarna, men tyvärr. Jag har åtminstone gjort goda framsteg på axlarna under de senaste åren, mycket eftersom jag har fokuserat mycket på dem… Men de är långt ifrån tillräckligt bra ännu. Så jag vet inte, kanske ben? Eller ryggen? Haha, nej, det var svårt. Jag är glad över att ha en slags symmetri på kroppen. Men är fortfarande mycket liten, så jag måste arbeta med förbättra allt, så jag fyller ramen min bättre nästa gång på scenen.

 

ingridavelsgard_littlemissflex_1500x1000

Vilken är din favorit ”cheat meal”?
– Haahaa, här kan jag skriva för evigt! Men jag kan nämna mina favoriter: Ben & Jerrys, choklad, sushi, indiska med nan bröd, pizza … Listan är lång.

Vilken är din favorit dietmat?
– Pollock! Jag älskar pollock. Jag äter pollock offseason också. Det är så vansinnigt bra! Och billigt! Perfekt för mig som är fattig student. Och havregryn, den får man inte ta ifrån mig <3

Vad är din ultimata motivation låt?
– ”To The Dreamer” av Save The Clocktower

Vilken är din favorit övning och varför?
– Squat! Eftersom jag har tillbringat fem år på att försöka få till övningen ordentligt, och slutligen börjar det lossna. Känsla av att slutligen behärskar det, och det finns ingen övning som bygger så bra ben som böj. Och så är det mycket kärlek / hat känsla över den övningen, men samtidigt gillar jag när man får lite kväljningar ibland: D

Om du fick välja en kändis hunk att gå på dejt med, vem skulle det vara och vart skulle din dejt vara?
– The Rock. Så Dwayne Johnson. Lätt! (oavsett kändis så har jag redan den bästa pojkvän, hihi). Kan verkligen tänka mig ett träningspass med honom på Golds Gym, det hade inte varit ett dumt det.

Har du någonsin gjort något som du tycker är pinsamt i samband med den här sporten? Och vad var det?
– Pinsamt? Hmm, nej, jag är inte så lätt generad längre. Denna sport har gjort att mina gränser för vad jag tycker är pinsamt har förflyttats gaaaanska så långt, haha: D

Om du kunde ge dig själv ett råd innan du startade denna tävlingssäsongen vad skulle det vara?
– Stressa inte! Lita på din tränare och gör som du blir tillsagd. Do not think, just do it!

Vad är din plan för de kommande tävlingarna?
– Nu satsar jag hårt mot hösten 2016 där målet är Norway Open, norska mästerskapet och förhoppningsvis Nordisk. Så nu blir det ett år offseason för att bygga verklig kvalitet i musklerna, och fylla i där jag är lite liten. Och då blir det diet nästa sommar! Njuter av livet som det är just nu i vilket fall som helst, massor av god mat och bra träning. Så om året fortsätter så här så blir det kanon 🙂

ingridavelsgaard_littlemissflex_600x900

Ingrid Avelsgaard – massor av god mat och bra träning. Så om året fortsätter så här måste det bara vara bra 🙂

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.