Någonsin undrat vilken kroppstyp du har? Du har lätt att öka både fett och muskler eller tar det lång tid? Kanske är du en av dem som äter vad du vill utan att märka någon viktökning?

Ectomorph: Typiskt för denna kroppstyp; de har en känslig benstomme, små axlar och bröst, och hög förbränning. Ectomorphs är typiska ”hardgainers”. De tycker att det är svårt att gå upp i vikt och bygga muskelmassa.

Mesomorph: Denna kroppstyp har en tendens att vara muskulös. De har ofta starka, atletiska, hårda kroppstyper med definierade muskler, breda axlar och tät benstomme. De har i allmänhet inga problem att bygga muskler eller förlora fett-%, men de kommer att sätta på sig fett lättare än Ectomorphs.

Endomorph: Denna kroppstyp kan bäst beskrivas som mjuk. De har vanligtvis en rund eller päronformad kropp, kortare ben, en tät ram, och en långsammare ämnesomsättning.

 

På bodybuilding.com hittade ni detta roliga test! Ta det och ta reda på vilken kroppstyp du har. Eller kanske du redan vet det och vill bara bekräfta det. Hur som helst, prova det!

Gör testet här!

Resultaten var trovärdiga? Visste du dig igen?

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.