Hålla sig till kost är förmodligen den svåraste delen av att komma i form. Jag tror inte att någon skulle motsäga det. Vem som helst kan träna hårt under en timme eller två, men under de återstående 22 timmar om dygnet, förutom att sova, eller kanske till och med när du sover (och drömmer om den där smarriga chokladkakan) måste du undvika att fuska på din diet. Och om du är mitt i en tävlingsdiet så kan du verkligen känna av hungern. Inte bara cravings, utan ett ordentlig ihållande, skrikandes svält hunger. Men misströsta inte, hjälp är på väg! Här är några snabba tips som hjälper dig att undvika fusk.

1. Om du säger att det inte är tillåtet, så blir du ännu mer sugen på den/det.

Detta är en välbekant känsla; om du tänker på att du inte får äta tårta så kommer du bara att bli ännu mer sugen på just tårta. I stället för att tala om för dig själv att du inte får äta tårta så sätter du upp några regler gällande tårtätning. Säg till dig själv, ja jag kan äta tårta, men bara under dessa förhållanden.
Välj något som oftast motiverar dig eller uppgifter som du hatar att göra.

[Highlight] Om jag vill tårta, måste jag först: [/ highlight]

Nr.1 Lyssna på X låten. (Välj en låt som motiverar dig).

Nr. 2 Göra 20 armhävningar

Nr. 3. Gå upp och ner för trappor / Gå runt kvarteret…

Nr. 4. Rengör badrummet / diska / gå ut med soporna…

Om du fortfarande är sugen på tårta efter att ha avslutat dessa uppdrag du får äta 50 gr tårta.
Jag lovar dig att dina cravings kommer att försvinna. Och de kommer inte att komma tillbaka på samma sätt som de gjorde innan.
Mina försvinner oftast bort redan efter att jag har lyssnat på motivationslåten.


2. It´s a ”mindgame” play it!

Mer än något är konsten att kunna hålla fast vid din kost ett krig mellan självdisciplin och dina önskemål, tillsammans med input från andra som erbjuder läckra godsaker. Familj och vänner som försöker övertala dig att inte vara så hård mot dig själv.
För att övervinna cravingsen behöver du några smarta schackdrag.
Det är som en ”Yo mama strid” Så bäst att spara några snabba och smärtsamma ”one-liners” i hjärnbarken när du får dina cravings i stället för att halta iväg med en sårad självkänsla. Här är några exempel. (Varning, det här är den typen av tankar som kommer att fastna i ditt minne, säga dem inte högt) Duuuh!

Evil cravings: Kom igen, det är fest, alla äter, så då kan du också!
Disciplin comeback: Ja, det är en fest, och imorgon ska jag fortfarande vara i bra form, medan alla andra är lite fetare och bli hungrig snabbare igen. (Ät lite kalorifri fluff i stället.)

Evil cravings: Du är hungrig, lyssna på din kropp, den behöver mat nu. Bara en bit för att stoppa den värsta hungern innan det är dags för min nästa måltid. Det kan inte skada…
Disciplin comeback: Ja! Att vara hungrig innebär att jag är på väg att bränna lite lagrat fett. Ett bra betyg! Och jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att jag aldrig bara kan äta en liten bit. Det kommer bara att förvärra cravingsen ännu mer. Jag väntar tills min nästa måltid, medan jag gläds åt tanken att jag har bränt lite av mitt lagrade fett.

Evil cravings: Livet ska levas, Du lever bara en gång! Du måste njuta av det medan du kan!
Disciplin comeback: 5 min efter att du stoppat något i munnen kommer du att bli olycklig eftersom du inte nådde ditt mål. Bittert nederlag. Och du har slösat bort de sista 3 dagarna av hårt arbete och diet bara för att du hade ett svagt ögonblick. Kommer det verkligen att vara värt 5-10 minuters mumsande? Tänk efter!

Tänk också på vilka av nedan tankar som du kommer att ha efter tre månader av väl genomförd diet och god kost. Det kan hjälpa dig att sätta saker i annat perspektiv.

A. Wow, jag så stolt över mig själv och vad jag har åstadkommit. Jag känner mig starkare, friskare och mer fit än någonsin tidigare. Och jag älskar det jag ser i spegeln. Jag kan inte fatta att jag har ett sexpack. Jag känner att jag kan nå alla mina mål bara jag arbetar hårt nog!

eller

B. Skit. Jag ångrar så att jag inte åt pizza när alla andra gjorde det. Och att jag inte drack öl på de där fyra festerna som jag missade. Och Gud, jag önskar att jag hade ätit de där 7 smörgåsarna från Subway under de senaste 3 månaderna. Och detta eländiga sex-pack på¨min mage är bara såååå tragisk att titta på. Och det är så extremt irriterande med den här extra energin jag har, och alla dessa fruktansvärda mål som jag har lyckas uppnå, och denna otäcka självkänslan jag nu fått? Usch! 😉


3. Självdisciplin kan man träna upp, det är inte något man föds med, eller har en total brist på

Ja, det är sant, du kan träna din självdisciplin precis som man kan lära sig att cykla eller ta gitarrlektioner. Att påstå att du inte har självdisciplin är den sämsta ursäkten någonsin.
Det borde vara förbjudet med sådana tankar. Här är några förslag som du kan använda dig av för att träna upp din självdisciplin:

Testa dig själv.
Börja i liten skala. Sätt något gott i kylskåpet. Men inte en hel chokladkaka. Kanske bara en liten bit av en chokladkaka. Och lämna den där. När den har varit i kylen en vecka utan att du har ätit upp den, kan du belöna dig själv. INTE med choklad, men något annat, som en ny t-shirt eller ett besök till frisören. Succesivt kan du öka på mängden godsaker som du kan ha liggandes i kylskåpet utan att för den skull äta upp det.

Gå till farliga platser.
Besök platser, butiker eller caféer där du vet att de har god mat, och ofta ställer ut gratisprover. Säg nej tack. Ta sedan och belöna dig själv med ett varmt bad eller något kalorofritt fika.

Når du drar til bestemor

Når du drar til bestemor

Det ultimata testet är att besöka din mormor.
Om du kan gå på besök till farmor/mormor och säga nej tack till husmanskost och stå ut med de ledsna blickarna du får av henne tillsammans med hennes ”men du är ju så smal” kommentarer, då kan du gratulera dig själv:
du är nu en mästare på självdisciplin!


4. Det är en lång kamp, och att inte ge upp är den viktigaste delen.

Så tänk att du går ut och när du står där, i mitten av gatan så upptäcker du plötsligt att gylfen är öppen. Vad gör du då? Säger du, jaja nu har alla sett mig med gylfen öppen, så då kan jag lika gärna klä av mig naken, klär sedan av dig naken och står kvar där i mitten av gatan? Nej! Det gör du ju inte! Det vore sjukt! Så varför skulle du då äta en hel pizza, två lådor med choklad, en liter glass och ett par påsar med godis bara på grund av att du råkade äta en glasspinne? Det är samma sak. Om du gör ett misstag när du är på diet så straffa inte dig själv. Du kommer bara att förlora motivationen. Klappa dig själv på ryggen i stället och hoppa upp på hästen igen. Alla gör misstag ibland.

Hur du ökar din förbränning naturligt. Klicka här!

 

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.