Fylld sötpotatis
Recept:
sötpotatis
Köttfärs + kryddor
Konserverade krossade tomater eller kokosmjölk
Valfria grönsaker, till exempel: paprika, majs, rödlök och körsbärstomater.
Soja eller salsa
ost
Förberedelser:
Tvättasötpotatisen noga och sticka sedan hål över hela sötpotatis med en gaffel. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter, eller 10 till 15 minuter i mikrovågsugn. Låt potatisen sedan svalna en liten stund. Skär ett kryss i mitten av potatisen och tryck lite på sidorna så att den öppnar sig eller dela potatisen på hälften. Gröp ur fyllningen. (Kasta inte bort skalet!) Stek köttfärsen med kryddor. Ha 1- 2 burkar hackade tomater i grytan med köttfärs om du vill använda det i fyllningen.
Mosa sötpotatisen du gröpt ur med en gaffel eller stavmixer. Blanda i köttfärs, grönsaker (och kokosmjök om du vill ha det i fyllningen) och portionera upp fyllningen i de sparade skalen. Strö över mozzarella. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter i 200 grader tills osten har smält.