Fylld sötpotatis

Recept:

sötpotatis
Köttfärs + kryddor
Konserverade krossade tomater eller kokosmjölk
Valfria grönsaker, till exempel: paprika, majs, rödlök och körsbärstomater.
Soja eller salsa
ost

Förberedelser:
Tvättasötpotatisen noga och sticka sedan hål över hela sötpotatis med en gaffel. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter, eller 10 till 15 minuter i mikrovågsugn. Låt potatisen sedan svalna en liten stund. Skär ett kryss i mitten av potatisen och tryck lite på sidorna så att den öppnar sig eller dela potatisen på hälften. Gröp ur fyllningen. (Kasta inte bort skalet!) Stek köttfärsen med kryddor. Ha 1- 2 burkar hackade tomater i grytan med köttfärs om du vill använda det i fyllningen.
Mosa sötpotatisen du gröpt ur med en gaffel eller stavmixer. Blanda i köttfärs, grönsaker (och kokosmjök om du vill ha det i fyllningen) och portionera upp fyllningen i de sparade skalen. Strö över mozzarella. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter i 200 grader tills osten har smält.

n=first ]Fyllt_søtpotet_del1_littlemissflex[/column]

Fyllt_søtpotet_del2_littlemissflex

 

Fyll skallene med fyllet og strø over med lett ost.

Fyll skallene med fyllet og strø over med lett ost.

Fyllt_søtpotet_del4_littlemissflex

Varm i ovnen til osten er smeltet og gyllen.



Fylld sötpotatis

Fylld sötpotatis

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.